Virtain leiri 27.-29.7-2012

Virtain leiri 27.-29.7-2012

Taekwon-do leiri Virroilla Marttisen leirikeskuksessa 27.7 - 29.7 2012

 

Saimme tietää leiristä Facebookin kautta. Kiinnostuksemme heräsi ja päätimme lähteä leirille, jotta saisimme kokemusta ja näkisimme muita lajin harrastajia. Ilmoittautuessa emme vielä tienneet mitä odottaa. Muutama viikko ennen leirin alkua saimme leiriohjelman, jonka mukaan viikonloppu koostuu useista taekwon-dotreeneistä sekä ruokailuista, mutta harjoitusten sisältöä ei siinä kerrottu :) Ensi kerralla tiedämme jo, mitä leirillä on odotettavissa. Tässä alla yhteenveto leiristä.

 

Perjantai 27.7.2012

Harjoituksia: 3 h 30 min

Saavuimme Virtain perinnekylään hyvissä ajoin ennen kello yhtätoista, jolloin ilmoittautuminen alkaisi ja meille jäi hieman aikaa tutustua Marttisen leirialueeseen ennen sitä. Ilmoittautumisen yhteydessä puolet leiriläisistä jaettiin B- mökkiin ja puolet C-mökkiin 4-6 hengen huoneisiin. B-mökin leiriläiset pääsivät heti asettumaan taloksi, mutta koska C-mökin siivous oli vielä kesken, osa leiriläisistä joutui jättämään tavaransa B-mökkiin odottamaan oman majoitustilan vapautumista. Tämän jälkeen kokoonnuimme liikuntasaliin, jossa oli tervetulotilaisuus kaikille leiriläisille. Meille kerrottiin Marttisen tiloista, aktiviteeteista ja leirin käytännöistä. Infotilaisuudessa muun muassa painotettiin, että jokainen petaa oman sänkynsä ja jos ei sitä osaa, niin neuvoja saa ja niitä annetaan, mutta pedit täytyy kuitenkin petata itse. Muussa tapauksessa joutuu punnertamaan :)  Sitten lähdimme syömään lounasta, jonka jälkeen C- mökkiläiset pääsivät asettumaan taloksi. 

Tämän jälkeen oli ensimmäisten harjoitusten vuoro. Kävimme läpi peruspotkuja ja liikesarjoja. Ihmetystä meissä Torniolaisissa herätti käsky ”Muotoon”, sillä meidän seurassamme sama asia sanotaan sanalla ”Rivit”. Ihmetystä herätti myös mm. tapa lausua taekwon-don harrastajan vala jokaisten treenien alussa. Harjoitusten jälkeen menimme porukalla uimaan. Uinnin jälkeen oli vuorossa päivällinen ennen päivän viimeisiä treenejä. Iltapalan söimme omien mökkiemme aulatiloissa. Pian sen jälkeen olikin jo aika sammuttaa valot, koska hiljaisuus tuli jo 21.30.

 

Lauantai 28.7 2012

Harjoituksia: 6 h

Herätys oli kello 8. Kaksikymmentä yli lähdimme syömään aamupalaa. Sen jälkeen alkoivat harjoitukset. Päivän ensimmäisissä harjoituksissa teimme otteluharjoitteita ja ottelimme muutaman erän. Sitten söimme lounaan, jonka jälkeen vuorossa oli päivän toiset treenit. Niissä teimme liikesarjoja ja potkuja sekä potkimme / löimme mittarimitsiin, joka mittasi iskun voiman. Tuloksesta oli helppo nähdä suorituksen onnistuminen ja virheet. Olisi mukavaa, jos meidänkin seuralla olisi tällainen laite.

Seuraavaksi kävimme syömässä päivällisen, jonka jälkeen pidettiin ”palautustreenit” ulkona. Aluksi isommat hölkkäsivät ympäri perinnekylää ja pienemmät leikkivät, jonka jälkeen kaikki venyttelivät loppuajan. Kaksi leiriläistä oli treenien aikana yrittämässä uutta vyöarvoa, jonka he sitten saivat. Iltaohjelmana oli uintia, saunomista rantasaunassa ja makkaranpaistoa, jonka jälkeen lähdimme omiin mökkeihimme nukkumaan.

 

Sunnuntai 29.7.2012

Harjoituksia: 3 h

Heräsimme taas kahdeksalta ja kävimme syömässä aamupalan. Sen jälkeen lähdimme treeneihin, joissa harjoittelimme liikesarjoja ja pyykkipoikaottelua sekä potkimme mittarimitsiin. Sitten söimme lounaan ja suoraan sieltä menimme pakkaamaan tavaramme ja siivoamaan huoneemme. Kun olimme läpäisseet tupatarkastuksen, veimme tavaramme liikuntasaliin, jossa pidettiin viimeiset harkat. Niissä oli leikkimielistä kisailua potkuissa ja pyykkipoikaottelussa. Treenien jälkeen saimme 8 kpl merkkejä treenikortteihimme ja sitten alkoi matka kohti kotia…

 

Leirinohjaajina toimivat Espoon ja Ylöjärven seurojen ohjaajat Sabumnim Teppo Häyrynen (5 Dan), Sabumnim Veera Häyrynen (4 Dan), Boosabumnim Tarja Korhonen (2 Dan), Boosabumnim Antti Rintanen (1 Dan), Pirjo Pohjonen (1 Gup), Riikka Laitala (4 Gup) ja Esa Vainikainen (4 Gup). Oppilaita leirillä oli 38 ja harjoittelua kertyi 3 päivän aikana yhteensä 12h 30 min.

 

Kaikki sujui hyvin, järjestelyt olivat hyvät ja ruokakin oli maittavaa. Suuret kiitokset järjestäjille hienosti suunnitellusta ja vedetystä leiristä. Toivottavasti nähdään ensi kesänä uudestaan samoissa merkeissä.

 

Leiriterveisin,

Samuel Öfverberg (5 Gup), Milja Vanhatalo (8 Gup) ja Milja Järvinen (8 Gup)