SM/Helmicup 2010

Perinteinen SM/Helmicup kisareissu, Putaan halli, perjantai aamupäivä. Mieliala odottavainen, joskin hieman väsynyt. Osalle kisareissu oli ensimmäinen, toisille pitkän tauon jälkeen ensimmäinen ja kolmansille jo tuttua puuhaa. Ylimmät vyöt yleensä valtaavat bussin parhaat paikat, eikä tämäkään kerta ollut poikkeus. Oulusta poimittiin kyytiin muutampia takelaisia ja kaikenkaikkiaan pohjoisesta matkaan lähti parisenkymmentä kilpailijaa, huoltajaa, tausta/tukijoukkoa, tsempparia, kannustajaa, varaäitiä, koutsia, miksi sitten itsensä haluaakaan luokitella.

Perjantai-ilta. Punnitus. Kaikki ok. Mukavana yllätyksenä Ahokkaan Matias ja Kriston Heikki saivat osallistua niin junioreiden kuin senioreidenkin sarjoihin ja he pääsivät näin ollen kilpailemaan kahtena päivänä. Punnituksen jälkeen tankkaus seuraavan päivän suurta koitosta varten. Osalla on yleensä jo punnitukseen mennessä banaani mukana, suklaalevy takataskussa tai vesipullo hollilla. Kisapaikalta pizza/kebab/hässäkkä ravintolan kautta nuorisotilalle syömään ja lepäämään pitkän päivän päätteeksi. Iloinen puheensorina täyttää tilan ja alhaisen verensokerin aiheuttama mielialojen kireys alkaa hiljalleen päästää irti otteestaan.

The D-Day eli kisapäivä. Jännitys huipussaan, kisafiilis hiipii ihon alle ja tositoimet alkavat. Mustien vöiden SM-kisat ensin, värivöiden HelmiCup heti perään. Kisapuitteet ovat mitä parhaimmat ja järjestelyt toimivat hyvin PAITSI, että aikatauluissa ei pysytty, kuten ei niin monena muunakaan vuonna. Aamuyhdeksästä ilta puoli kymmeneen, siinä perus takelaisen kisapäivä.

Tornion mitalisaldo oli tänäkin vuonna huikea:

Boosabumnim Joonas Ahokkaalle ensimmäiset SM-mitalit
ottelu miehet -80kg HOPEA
voimamurskaus PRONSSI
erikoistekniikkamurskaus HOPEA

Värivyöt:
Liikesarja miehet 9-6gup Matias Ahokas HOPEA
Ottelu miehet +71kg 9-6gup Esa Eronen PRONSSI
Ottelu naiset -58kg 5-1gup Maija Vähä PRONSSI
Ottelu miehet -80kg 5-1gup Aarne Salmi HOPEA

Toinen kisapäivä. Junioreiden sarjat. Matias nappaa 9-6gup +63kg ottelupronssia ja Heikki vuorostaan 5-1gup -63kg ottelukultaa. Summa summarum Tornioon 1 kulta, 4 hopeaa ja 4 pronssia. Jess.

Viikonloppu paketissa ja kotia kohti. Torkutellen, rupatellen ja mässytellen kotimatkat sujuvat aina melkeinpä huomaamatta ja jo tässä vaiheessa suuntaa ajatukset kohti seuraavia kisoja ja koitoksia. Niitä odotellessa.

- Henni "huoltaja, tsemppari, tausta/tukijoukko" Kristo, 2.gup