Eurooppapäivä Rajalla / På Gränsen

Kansainvälistä Eurooppapäivää vietettiin toukokuun seitsemäntenä päivänä Rajalla-kauppakeskuksessa. Tokihan Taekwon-Do Tornio ry:nkin oli tapahtumaan osallistuttava seuran ollessa varsin kansainvälinen harrastajien tullessa rajan molemmilta puolilta. Päivän esityksiä suunniteltiin ja jännitettiin yhdessä ja päätimme yksinkertaisesti näyttää muutamia ulottuvuuksia lajistamme ja millainen seuramme on.

Esitys alkoi Jorin ja Tanjan huikealla traditional sparring kuviolla, jossa Tanja (olennaisesti ylempänä vyönä ja naisena) voitti vastustajansa, eli tässä tapauksessa Jorin, kiivaan kamppailun jälkeen. Tradista siirryttiin heti lätkiin ja mitsiin tehtyihin potkuihin ja potkuvariaatioihin, spessupotkuja unohtamatta. Seuraavaksi tehtiin liikesarjaa ensin koko porukalla (Hessu, Matias, Vuong, Aarne, Heikki, Tanja, Duy, Jori ja allekirjoittanut) ja sitten pelkästään ylempien värivöiden kanssa. Itsepuolustuksesta huolehtivat Aarne ja Matias. Lopuksi myös pikkuHeikki ja allekirjottanut pääsivät osoittamaan sisarusrakkauttaan toisiaan kohtaan, kun toinen tradi eli ennaltasuunniteltu taistelukohtaus oli vuorossa. Lyhyt ja ytimekäs ensimmäinen show ja fiilis ei olisi voinut olla parempi.

Toiseen esitykseen saimme myös Boosabumnim Joonaksen paikalle ja esitys vietiin suunnilleen samaa kaavaa noudattaen läpi, lisäten sinne murskaukset. Yleisöä oli saapunut sankoin joukoin paikalle ja ihannoivat huokaukset, pitkät ”oooooh” ääntelyt ja raikuvat aplodit saattelivat meitä läpi esityksen. Aivan mieletön tunne, kun saimme YHDESSÄ aikaan niinkin hienon esityksen niinkin lyhyessä ajassa. Iiisot kiitokset kaikille osallistujille, jotka uskalsitte tulla edustamaan meidän mielettömän ihanaa seuraa ja kiitokset myös Maijalle ja Harrille hyörinästä ja pyörinästä seuramme infopisteen ääressä, kuten myös Tuomolle esityksien taltiomisesta.

Seuraavaa esitystä jo odotellen, eikös?

- Henni Kristo (2.gup ja allt-i-allo) -