Seuran historia

Taekwon-Do Tornio ry

Taekwon-Do tuli Tornioon vuonna 1991 Juutisen Markon tultua opiskelemaan Oulusta rajakaupunkiin.  Taidokkaan näytöksen ja uutuudenviehätyksensä ansiosta uusi laji otettiin hyvin vastaan ja alkeiskurssille ilmoittautuneita kirjattiin pyöreästi 90 henkeä. Ilmeisesti ruotsalaisille Taekwon-Do oli jo tunnetumpaa, koska rajakaupungista Haaparannaltakin saatiin parisenkymmentä alkeiskurssilaista. Rajakaupungin läheisyydessä Tornion seurassa onkin aina ollut myös jonkin verran kansainvälistä henkeä. Taekwon-Do Tornio ry virallisti toimintansa 4.3.1998 ja sai oman logonsa.

Seuran nykyinen puheenjohtaja Boosabum nim Tanja Kangasniemi on seuran ensimmäisiä alkeiskurssilaisia. Boosabum nim Kangasniemi on ollut yhtenä päätekijänä seuran nykyisessä kokoonpanossa. Myös seuran valmentajat Sabum nim Joonas Ahokas ja Boosabum nim Henni Kristo ovat pitkän linjan taekwon-do-kulkijoita ja tämän kolmikon vahvalla tulevaisuuden uskolla ja positiivisella asenteella on seura kulkenut suurenmoisen taipaleen, joka jatkuu edelleen.

Syksyllä 2008 aloitettiin ensimmäinen 7-12-vuotiaille junioreille suunnattu alkeiskurssi. Seuran junioritoimintaan panostetaan kovasti ja sitä kehitetään jatkuvasti. Tällä hetkellä seurassa treenaa aktiivisesti nelisenkymmentä 7-12-vuotiasta harrastajaa.

Taekwon-Do Tornio sai omat harjoittelutilat maaliskuussa 2011 Torpin monitoimitalosta yhteistyössä Tornion kaupungin, Tornion jujutsuseuran sekä Tornion kiipeilyseuran kanssa.