Historia

11. päivänä toukokuuta 1955 hyväksyttiin nimi ”Taekwon-Do” kenraali Choi Hong Hi:n kehittämälle taistelulajille. Taekwon-Do kehitettiin hyväksikäyttäen vaikutteita muinaisesta korealaisesta taistelulajista Taek Kyonista ja japanilaisesta taistelulajista Shotokan -Karatesta.

Taekwon-Don tavoitteet ja filosofiset arvot ovat peräisin perinteisestä itämaisesta moraalisesta kulttuurista. Teknisellä puolella sekä hyökkäävät että puolustavat tekniikat noudattavat fysiikan lakeja ja periaatteita. Newtonin lain mukaan maksimaalinen voima saavutetaan lisäämällä nopeutta ja massaa tekniikan suorittamisen aikana, ja mm. tätä Taekwon-Dossa hyödynnetään.

Kenraali Choi Hong Hi
Choi Hong Hi

Kenraali Choi halusi jakaa filosofisten pohdiskelujensa tulokset ja kokemuksensa teknisistä asioista, niinpä hän suunnitteli ja kirjoitti ainutlaatuisen kirjan nimeltä Encylopedia of Taekwon-Do.  Kirjasarjan viidessätoista osassa hän selittää yksityiskohtaisesti Taekwon-Don  säännöt ja harjoittelutavat.

Aina erinomaisuuteen pyrkivä kenraali esitti Taekwon-Don sellaisena asiana, joka kehittyy jatkuvasti ja on avoin muutoksille, jotka parantavat sen tehokkuutta. Kenraali kirjoitti, että ”se, joka uskoo että on kokonaan täyttänyt velvollisuutensa, kuolee pian. Samoin jokainen hanke, jonka huomataan saavuttaneensa päämääränsä, unohtuu ja kuolee”.

(Lähde: Taekwon-Do Center)